Information till våra patienter med anledning av Coronaviruset covid-19

Med anledning av Coronaviruset covid 19 och den uppkomna situationen vill vi informera våra patienter att vi har öppet vår mottagning som vanligt. Vi arbetar enligt Socialstyrelsens föreskrifter om basal hygien SOSFS 2015:10

·         Arbetskläder bärs i arbetet. Arbetsklädernas ärmar är korta och slutar ovanför armbågen. Arbetskläderna byts dagligen.

·         Plastförkläde eller motsvarande skyddskläder används utanpå arbetskläderna. Plastförkläde bytes mellan varje patient.

·         Underarmar och händer hålls fria från armbandsur, smycken, bandage, förband, stödskenor eller motsvarande.

·         Händerna desinfekteras med ett alkoholbaserat handdesinfektionsmedel, eller annat medel med motsvarande effekt, omedelbart före och efter ett vårdmoment. Händerna tvättas med vatten och flytande tvål för desinfektion, om de är eller kan antas vara smutsiga.

·         Skyddshandskar används. Skyddshandskar som används i vård och omsorg är för engångsbruk och avsedda för ändamålet. De byts mellan varje patient.

·         För att skydda oss själva mot smitta bär vi som alltid munskydd och skyddsglasögon.

I dagsläget talar det mesta för att nära kontakt mellan personer krävs för att viruset ska kunna smitta.

Generellt gäller att personer som har vistats i de områden som Utrikesdepartementet avråder att resa till på grund av covid-19, eller har haft kontakt med smittade personer, bör vara särskilt uppmärksamma på luftvägssymptom som hosta, andningssvårigheter eller feber.

Har du symptom så boka gärna av din tid hos oss minst 24 timmar före.

Är du frisk tar vi emot dig som vanligt!

2020-03-14
Sturegallerian Tandhälsa